top of page
Obrázek autoraJiří Lichý

Nový projekt: Interim plánování výroby



Do výrobního závodu na Moravě nastoupil náš interim manažer, který pomůže podniku zajistit plynulý chod plánování výroby a zefektivnit výrobní procesy. Podniku aktuálně chybí zkušený zaměstnance, který by tuto oblast pokrýval.


Jednání bylo velmi rychlé, ve čtvrtek přišla poptávka a ještě ten den jsme zaslali CV prvního kandidáta. Druhý den v pátek, jsme zaslali CV i druhého. Pohovor proběhl další týden v úterý a ve čtvrtek padlo rozhodnutí ANO! Celý výběr trval pouze 5 pracovních dní a 7 pracovních dní do nástupu. Manažer navíc bydlí 20 Km od podniku, takže klient nemusí platit náklady cestování, nebo ubytování.


Výrobní Závod na Moravě


Závod disponuje sedmi výrobními linkami, které pracují v režimu 5/7, tedy pět dní v týdnu na tři směny. Na každé lince pracuje přibližně 40 zaměstnanců, kteří společně vyprodukují neuvěřitelné 4 miliony kusů výrobků měsíčně. Vyrábí zde širokou škálu produktů různých typů a balení, což klade vysoké nároky na plánování a koordinaci výroby.


Současná Situace


Po odchodu seniorního manažera plánování, který zde pracoval dlouhých 10 let, čelí podnik výzvě najít vhodnou náhradu. Bohužel, jeho nástupce je z řad juniorů a momentálně není nikoho na této klíčové pozici.


Podpora a První Krok


Prvním krokem našeho interim manažera bude zajistit operativní plánování, aby výroba mohla pokračovat bez přerušení a v požadované kvalitě.


Dlouhodobé Plány


Druhým krokem bude nastavení nového systému plánování napříč celou fabrikou. Tento systém nám umožní efektivněji využívat zdroje, snižovat ztráty a zvyšovat produktivitu. To v sobě zahrnuje výběr vhodného systému, pomoc s výběrem vhodných zaměstnanců a jejich zaškolení.


Trvání Projektu


Očekáváme, že interim manažer bude na této pozici pracovat přibližně šest měsíců, s možností prodloužení v závislosti na dosažených výsledcích a potřebách klienta.


Jsme přesvědčeni, že tento krok pomůže našemu klientovi dosáhnout cílů a přinést další úspěchy firmě. Těšíme se na spolupráci a věříme, že tento projekt bude pro klienta velmi přínosný.



34 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page